Снимка: БТА
fallback

Американският президент Барак Обама и европейските лидери ще обмислят дали да не се откажат от плановете си за участие в среща на върха на Г-8 в Сочи това лято в случай на военна намеса на Русия в Украйна, предадоха световните агенции, позовавайки се на източник от американската администрация.

"Трудно е да си представим как ние и европейските лидери бихме присъствали на срещата на Г-8 в Сочи, ако Русия се намеси в Украйна", посочи източникът.

40-ата среща на върха на Г-8 с участието на лидери на Германия, Франция, Великобритания, Италия, Япония, САЩ, Канада и Русия е планирана за 4 и 5 юни, посочва БТА.

САЩ се съветват с европейските си партньори и за възможната цена, която Русия би могло да бъде принудена да плати при намеса в Украйна, предаде Ройтерс. Администрацията на САЩ преценява дали да продължи да обсъжда с Москва задълбочаване на търговските взаимоотношения, посочи още високопоставеният източник.

Междувременно американски представители заявиха пред Ройтерс, че Вашингтон има индикации за движение на военни от и вътре в района на Крим в петък, но броят им, както и техните намерения не са известни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

170

анонимен

преди 10 години

Да имаш много здраве да се месиш във вътрешните работи на всяка държава по света и най-вече в бившите соцстрани. На вас ви бяха удобни предателя Горбачов и пияницата Елцин да унищожите икономиките ни, да създадете олигарси които ограбиха народите и внесоха парите при вас и затова ги закриляте и покровителствате. Когато на тези престъпници им търсим сметката, вие наричате това нарушение на човешките права ДА ДА АМА НЕ !

169

Спиридон

преди 10 години

Дреме му на Путин на швепса кой как се дърляви ....

168

supernova®

преди 10 години

До Анонимен 208Путин мое да си разиграва коня само пред зависимите от него! За Аляска са му къси ръчичките ;)

fallback