Снимка: БТА
fallback

САЩ и няколко европейски държави предупредиха своите граждани да не предприемат пътувания до Кримския полуостров, освен ако това не е наложително, предаде Асошиейтед прес.

Държавният департаментът препоръча да се избягват изобщо пътуванията до Украйна, и особено до Крим, предупреждавайки за потенциална опасност от нестабилност след отстраняването на президента Виктор Янукович и съставянето на ново правителство, пише БТА.

Всички граждани на САЩ в Украйна и онези, които обмислят пътуване там, трябва да имат предвид, че е възможно насилие, предупреждава ведомството.

Oще по темата

Няколко европейски държави също посъветваха гражданите си да не пътуват до Кримския полуостров. Великобритания предупреди британците да не предприемат пътувания до Крим и препоръча на своите граждани там да напуснат автономната украинска република, съобщи АП, като се позова на британското министерство на външните работи.

Германското външно министерство също силно препоръча на гражданите си да не заминават на неналожителни пътувания в Крим, а Италия предупреди да се избягват пътувания, "докато ситуацията не се нормализира".

Италианското външно министерство призова италианците също да бъдат предпазливи, когато излизат вечер в Киев и да стоят далеч от демонстрации.

Ситуацията на Кримския полуостров се изостри, когато маскирани въоръжени лица завзеха правителствени сгради, летища и други стратегически обекти.

Както Dnes.bg писа,  Украйна обяви, че Крим е подложен на въоръжена инвазия. 2000 руски войници са били транспортирани по въздуха в Симферопол. Изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов обвини Русия в открита агресия срещу Украйна, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В телевизионно интервю той призова руският президент Владимир Путин да прекрати незабавно тази агресия и да изтегли руските войски от Крим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 10 години

Русия се е справяла и с много по-големи предизвикателства.И с бандеровците ще се оправи.САЩ да му мислят.Колко още ще се хванат на въдицата за "демокрация"? Не идва ли вече времето,когато народите ще се обединят и ще натикат американците в дивия им запад да се избиват колкото си искат за демокрация помежду си.Ще дойде ден,когато най-суровото наказание ще бъде за колаборация с американски каубои.Без предатели,те са безсилни.

38

пен4о

преди 10 години

И Украйна и България са още в лапите на същото КГБ-зло, но Украйна е по-голяма и мащабите на безобразията са по-големи, а и по-дълго са "строили комунизъма; т.е. и с тях и с нас Москва е в труд и бой и Партии велики водят нашия победен строй . . . Уви доведоха ни до най-дълбоката пропаст, а oт там и.*** НЯМА . . .

37

Анонимен

преди 10 години

Най-добре ще е Путин да изстреля ракетите и да се свърши веднъж за винага с тая измислена държва с 2-века история, която от 50 години само пали войни по целия свят.

fallback