Снимка: Reuters
fallback

Пресслужбата на руския Черноморски флот, базиран в украинското пристанище Севастопол, опроверга съобщенията, че руски военни са участвали в блокадата на летище Белбек край града, предаде ИТАР-ТАСС.

Oще по темата

"Никакви подразделения от Черноморския флот не са се придвижвали към района на Белбек и изобщо не са участвали в блокадата му", изтъкна говорител на флота.

С оглед нестабилната обстановка около месторазположението на частите на Черноморския флот в Крим и местата, където живеят военнослужещите и семействата им, охраната им е подсилена с антитерористични подразделения от състава на Черноморския флот, посочи събеседникът на агенцията.

Украинският вътрешен министър Арсен Аваков съобщи по-рано днес, че руски военни са блокирали летище в Севастопол, близо до базата на Черноморския флот. Той нарече блокадата "военна инвазия и окупация", макар да допълни, че летището е било завзето без сблъсъци.

Междувременно медии съобщиха за десетки въоръжени мъже във военни униформи без отличителни знаци, патрулирали известно време тази нощ на летището в Симферопол, столицата на Крим. Засега не е изяснено кои са били те, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Анонимен

преди 10 години

youtube/watch?v=2TVyPiHVZ1A

79

Анонимен

преди 10 години

Анонимен преди 1 часRUSSIA FOREVER! ........Хлъц,..наздра*е ,р*ъиш ли.......Леко с домашната шльокавица От нея се оглупява както се вижда

78

Анонимен

преди 10 години

До истинатаЕ преди да се появят тези 58% руснаци беше извършен надлежно дежурния геноцид над местните,голяма част от които БЪЛГАРИ

fallback