Снимка: БТА

В четвъртък трябва да бъде оформена управляваща коалиция във Върховната рада и да бъде съставено ново правителство на Украйна, съобщи председателят на парламента и изпълняващ длъжността президент Олександър Турчинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Турчинов не посочи причини за отлагането на сформирането на кабинета, което се очакваше днес.

Съгласно конституцията от 2004 г., към която страната се върна в неделя, парламентарното мнозинство съставя правителство.

Още по темата
С гласовете на 316 депутати Върховната рада на Украйна предостави на Турчинов правомощия да подписва приетите от нея закони.

Губернаторът на централната Черкаска област Серхий Тулуб подаде оставка днес, предаде още ИТАР-ТАСС, като се позова на неговата пресслужба.

Тулуб аргументира своето решение с необходимостта от избягване на по-нататъшно противопоставяне и с неизбежността от промени в системата на изпълнителната власт в Украйна. "Бях, съм и ще остана член на Партията на регионите. Партия, в която членуват десетки хиляди порядъчни, трудолюбиви хора, които не са опетнили своята чест нито с думи, нито с дела", подчерта той.

След смяната на властта в Украйна оставка подадоха губернаторите на 15 от 24-те провинции в западната и централната част на страната, пише БТА.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase