Хоакин Гусман. Снимка: БТА
fallback

Най-издирваният в Мексико престъпник -  наркобосът Хоакин Гусман, по известен като „Ел Чапо (Късия) е бил заловен на мексиканска територия при съвместна операция на полицаи от Мексико и САЩ, предаде Ройтерс.

Служител от мексиканските служби за сигурност потвърди залавянето на наркобоса, което е станало в Мацатлан, морски курорт в северозападния щат Синалоа, където живее Гусман.

В столицата Мексико говорителят на правителството Едуардо Санчес заяви, че властите са арестували "едно лице в Синалоа", но не разкри самоличността му, посочва Ройтерс. Местни телевизии разпространиха снимка на задържания в операцията, който има прилики с Гусман.

Хоакин "Ел Чапо" Гусман, бос на прочутия картел "Синалоа", е в списъка на милиардерите на сп. "Форбс". Картелът води кръвопролитна война с други наркокартели за контрол върху каналите за трафик на дрога до САЩ.

Вашингтон е обявил 5 милиона долара награда за главата на Гусман, а миналата година властите в Чикаго го обявиха за "обществен враг номер едно" след времето на гангстера Ал Капоне.

В съдилища в САЩ срещу Гусман има внесени десетки обвинения в рекет и заговор за внос на кокаин, хероин, марихуана и метамфетамин.

През 2001 г. Хоакин Гусман успява да избяга от мексикански затвор, укрит в количка за пране, след което става най-влиятелният наркотрафикант в Мексико. Смята се, че той командва групи от убийци из цяла Латинска Америка.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

evgeni1234

преди 10 години

До: nuntius***mbox.digsys.bgОтносно: до представителството на Римо-католическото капище в СофияДата: Неделя, 2014, Февруари 23 13:11:44 ЕЕТВремето на Ватиканския,както и на Православния сатанизъм изтича.Въпрос на време е римо-католистическите и православни "отци" да започнат " да си хапят езиците".Даже и спътниковите технологии,с които разполагате няма да ви спасят мерзосттите на Сатана ,които прокламирате.

24

ел локо

преди 10 години

Арестували са боса на картела Синелоа. Ясно, значи кръвожадните Зетас стават най-влиятелната групировка в Латинска Америка.

23

Snorky

преди 10 години

А Станишев и Станишевица кога ще ги видим в съда?! А Доган, Местан и Бисеров? А Иван Костов и Царя?

fallback