Снимка: Bulgaria On Air
fallback

С кръвта на убитите протестиращи от последната седмица Украйна завоюва мястото си в Европа по най-драматичния начин, коментира в ефира на Bulgaria On Air Асен Агов, председател на Интерпарламентарния съвет НАТО-Украйна до май 2013.

“От днес нататък ще бъдат европейци, защото са платили с кръвта си за европейското бъдеще на своите синове и дъщери. Нито една държава не е завоювала по този начин европейското си бъдеще,” коментира Агов.

По думите му, ако се беше стигнало до гражданска война, притокът на бежанци към България е щял да бъде огромен.
„България е видяла това, когато са бягали от болшевишката революция”, допълни Агов. Той подчерта, че случващото се в Киев може да бъде сравнено с гражданската война в Гърция през 1948 и 1949 година и с унгарските събития от 1956 година.

„Това е сблъсък  между авторитарната, имперска постсъветска система и  Европа, и свободния свят”, коментира Агов. Той очаква последиците да бъдат много тежки. Такива според него ще има и за Русия, и за всички онези режими, „които се опитват да отклонят хората от естествената им воля за свобода”.

Олена Коцева от Сдружението на украинските организации в България подчерта, че хората в Украйна в момента нямат доверие нито на политиците, нито на правителството. Исканията им са за оставка на президента и задължителен съд за смъртта на протестиращите, която е допусната през 21 век, допълни още тя.

Цялото предаване с коментари за бъдещето на Украйна и последиците след кървавите събития от последната седмица може да гледате днес- 22 февруари от 18 часа в ефира на Bulgaria On Air.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

бат Здравко

преди 10 години

Агов *** тъкъвУкрайна си извоюва правото да бъдат роби на запада

26

сеир.бг

преди 10 години

Колко патетично говори агов.Първо нищо още не се знае.Боксьора лиже на Меркел и сънува президентския пост.Обаче лидерите на неонацистките и фашистки движения,които окървавиха протестите също мечтаят за власт.От друга страна не се знае милионите руснаци а и украинците кого ще разпознаят за свои лидер.Янукович се "самоуби."Първо защото допусна да стане всичко,което стана и второ защото сега ще последва Милошевич.Осен ако не поиска убежище в Русия.Ама Путин май ще го хвърли на вълците.Ще видим.

25

Анонимен

преди 10 години

Тоя па дядка ,с памперсите какво се изказва неподготвен.Я да млъкваш бе ага!

fallback