Снимка: Reuters
fallback

Група снайперисти са заели сградата на един от хотелите в центъра на Киев, откъдето стрелят срещу служителите на правоохранителните органи. Това се съобщава на сайта на телевизия  Russia Today.

Някои от снайперистите са разположени на покрива на хотела и се крият зад телевизионните журналисти, предаде ИТАР-ТАСС.

Oще по темата
Снимачната група на телевизия Russia Today е попаднала под обстрел. Куршум е одраскал камерата на журналиста Даниил Анисимов и е заседнал в стената. Анисимов  казва, че не е ясно откъде е бил произведен изстрелът.

В 9 часа тази сутрин в Киев беше нарушено примирието, постигнато между властите и опозицията в Украйна. Избухнаха ожесточени кървави сблъсъци. 25 демонстранти са убити по информация на Франс прес. Журналист е видял осем тела, лежащи на земята пред централната поща на площад „Независимост“. Десет други са лежали недалеч оттам пред хотел "Козацки". Друг журналист на АФП е преброил седем тела в салона на хотел "Украйна" от другата страна на площада. Всеки един от загиналите е убит само с един куршум, заявява лекарят доброволец Домитро Кашин пред Интерфакс-Украйна. По данни на украинското МВР един служител на министерството е загинал, а десетки са ранени.

Метрото в украинската столица не работи вече трети ден, предаде ИТАР-ТАСС. Движението на влаковете и в трите направления беше спряно във вторник следобед. Прекъсването на работата му продължава и днес, а наземният транспорт работи в усилен режим, съобщиха местните власти. Засилени ограничения върху транспорта са наложени в центъра на Киев.

С решение на градската администрация до утре е спряна работата на училищата и детските градини в центъра на града. Решението е взето за "гарантиране на сигурността на децата и на сътрудниците на учебните заведения", обясни градската служба за образованието, науката, младежта и спорта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 10 години

До ПОБЕДА УКРАЙНА!Спасибо за поддержку!

76

Болярина

преди 10 години

Тия терористи от Евро мегдана, са за избиване , не гумени куршуми ...истински...платена американска ***...По същия начин плащат и на опозицията в Сирия , и във Венесуела....мизерна американска ***

75

do 84

преди 10 години

Добре че ни каза, все едно не знаем отде идат парите за терорстите в Киев!

fallback