Снимка: архив, Reuters
fallback

С електроди, разположени върху половия му орган, Чжан получава поредната доза електрошокове, докато гледа порно филм с гей съдържание - това е един от способите за "лечение" на хомосексуализма в китайска клиника, съобщава Франс прес.

"Трябваше да се подложа на процедурата, за да видя дали имам шанс да стана нормален човек", коментира 25-годишният китаец, който се представя само с малкото си име. Той се записал за лечението, "за да не разочарова семейството си".

"Когато реагирах на образите от филма, получавах електрошок с малка интензивност, но доста болезнен", коментира Чжан. Той сам платил за терапията.

Китайските власти изтеглиха хомосексуализма от списъка на душевните болести едва през 2001 г. С течение на времето "другарите", както наричат тук гейовете, са малко по-добре възприети от обществото, най-вече сред младите и в големите градове.

Но сексуалните малцинства все още са подложени на силен натиск в семейството. Често те са единствени деца и склоняват да сключат хетеросексуален брак, за да зарадват родителите си с внуче.

"Конверсионните терапии" от всякакъв вид, призвани уж да лекуват хомосексуализма, които датират от началото на XX век, се считат от специалистите за ненаучни, неефективни и в много случаи опасни. Но подобни "лечения" продължават да просперират в страни като Сингапур, Великобритания, САЩ, Китай и много други.

Пет китайски клиники предлагат терапии за "коригиране на сексуалността". Пациентите се подлагат на хипноза, електрошокове и химическо "лечение".

В пекинския център за психологическа помощ Хаймин предлагат терапии с електричество. Сеансите траят по 30 минути през интервал от няколко дни. От клиниката уточняват, че те се прилагат само при "най-тежките случаи". "След всеки електрически разряд пациентът прекъсва мислите си и се разграничава от фантазиите си", е написано в сайта на здравното заведение.

В споменатите китайски клиники считат, че хомосексуалността е обратима при пациентите, при които тя не е вродена, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

иво

преди 10 години

До фалафелайкюто, фалафел, не се измерва с броя на лайкове, накликани от хора с отрицателни интелектуални показатели като теб самия. Вместо да четете, и което е най-лошото, да вярвате, на всяка статия тип "извънземни-диктуват-на-обама", по-добре седнете и се запознайте с мнението на сериозната литература (не, вестник "Уикенд" не е сериозна литература!) преди да показвате елементарността си по разни форуми.

40

Анонимен

преди 10 години

извратеняците трябва да ги лекуват със газ Зарин

39

Клм

преди 10 години

До ДГД Веднага някой заболял ти е дал палец на долу....

fallback