Вернер Амон и Цветан Цветанов. Снимка: ПП ГЕРБ
fallback

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна късно снощи във Виена със заместник-председателя на парламентарната група на Австрийската народна партия, член на Националния съвет на австрийския парламент и говорител по вътрешни работи и сигурността Вернер Амон, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Двамата обсъдиха проблемите в сферата на националната и общоевропейската сигурност. Цветанов запозна Амон с вътрешнополитическата ситуация в страната и последните скандални разкрития как управляващите контролират опозицията чрез подслушване и проследяване от страна на властите в България.

По думите на Вернер Амон подслушването на лидери на опозицията в държава от Европейския съюз е изключително тревожен и недопустим акт на нарушаване на човешките права.

По време на срещата двамата се обединиха около мнението, че скандалът трябва да бъде коментиран в Европа, за да се избегнат бъдещи подобни действия спрямо опозицията в която и да било демократична европейска държава.

Цветан Цветанов и Вернер Амон се договориха през предстоящите месеци да се организира кръгла маса в София по темите за сигурността и имиграцията, на която да присъстват австрийски, германски и български депутати, членове на вътрешните комисии в националните парламенти. На форума ще могат да бъдат представени бъдещите политики на ПП ГЕРБ в сектор сигурност и ще бъде осъществена обмяна на опит на работещи политики между държавите от Европейския съюз като Австрия и Германия. По думите на Амон подготовката на кръглата маса по тема "сигурност и миграция" ще съвпадне и с част от приоритетите, заложени в предстоящата кампания на ЕНП за Европейския парламент. Форумът ще бъде организиран от фондация "Ханс Зайдел", Сдружение ГЕРБ и Европейския център за изследвания към ЕНП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Имани

преди 10 години

Паэи Боже да не ни следят!!! Энаем повече эа космоса отколкото эа човешкия моэък!!! ЕС е една ОТЛОМКА и не энам эащо още не се определя эначенито И!!!!

112

Анонимен

преди 10 години

Кой още вярва на ЕС? От там импортираме: Наркомания, проституция, безработица, асоциална вътрешна политика, педофилия, декриминализиране на престъпниците, фалит на образователната система, разлагане на обществото чрез създанаве на фиктивни малцинства с преекспонирани права, доктатура на банките. И така нататък - подслушване, рекет на опозицията, грабеж. Вън от ЕС - това е единственият път за България, преди да е загинала.

111

ха-ха

преди 10 години

Крадеца вика-дръжте крадеца!Този вместо да е в затвора се развява в чужбина.

fallback