Снимка: архив Reuters
fallback

Петима български граждани, заподозрени, че са участвали в международна схема за измама с банкови карти, са били арестувани в Полша, съобщи местната полиция, цитирана от bTV.

Властите в Полша работят с Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) в България и с Европейския център за борба с киберпрестъпленията към Европол. Арестите са били извършени на 22 януари.

Двама от петимата души били заловени точно, когато опитвали да изтеглят пари от банкомат, използвайки фалшиви карти. Другите трима били задържани в два хотела в полския град Краков. Единият от заподозрените, заловен в хотелска стая, получавал крадена информация от банкови карти по интернет и я използвал, за да я закодира в празни карти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

FBI

преди 10 години

За това треа да са завършиили Инофматика в Университет , тва не е за кравари и овчари

9

някой си.

преди 10 години

Българи са .Налии ако застане *** до банкомат ще бие на очи.*** са специалисти по обиране , изнасилване и пребиване на възрастни хора.Те немогат името си да напишат ще им дадът такава отговорна далавера.Добре облечени и изглеждащи Българи това е истината.Непомня да съм чул *** със скимиращо устройство.

8

Samuraiche

преди 10 години

Podkrepqm tozi nachin za izkrvane na pari no tezi shemi malko ostarqha trebva neshto po izobretatelno za da se lovi trudno.

fallback