fallback

Общ преглед

Органите на реда в Киев задържаха снощи демонстранти, които замеряха със запалителни бомби униформен кордон пред стадион "Динамо", съобщи ИТАР-ТАСС.

По данни на вътрешното министерство са били задържани 31 души, а срещу деветима е заведено наказателно производство за участие в масови безредици.

В малките часове на нощта сблъсъците в центъра на Киев се активизираха. Колона сътрудници на силите за сигурност "Беркут" се приближи към импровизираните барикади на опозицията на улица "Грушевски" и започна разчистването им.

Демонстрантите атакуваха полицаите с бутилки запалителна течност.

Oще по темата
Рано сутринта униформените предприеха ново настъпление на широк фронт - цялата колона на "Беркут" и вътрешните войски се приближи към мятащите камъни демонстранти.

В резултат на атаката беше разрушен построен от демонстрантите катапулт, след което силите на реда отстъпиха.

По думите на депутата от "Удар" Ростислав Павленко опитите да бъдат използвани силови методи или да се игнорират исканията на гражданите ще приключат с трагедия.

"Сега в ръцете на властта е цялата отговорност за това, което ще се случи за в бъдеще в страната. Ако има опит за игнориране или силово потушаване, това ще свърши с голяма беда", заяви той.

Сблъсъците в Киев се разгоряха с нова сила в неделя, след като поддръжници на опозицията се опитаха да навлязат в правителствения квартал и да стигнат до сградата на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

neni4a

преди 10 години

До Анонимен 33 Просто значи,че украинците,няма да се присъединят към Полша. А те къде са бе? Защо си мислите,че ще имат по-голяма полза от ЕС отколкото в това да си лавират между него и Русия. Тия протестиращи са явно много гламави,че да искат да се врат в ЕС. Положението на Украйна е такова,че не е изгодно да влиза в никакви съюзи. В крайна сметка нито ти умнико,нито оня Ванко,нито аз живеем в Украйна,че да им даваме акъл какво да правят.

32

Анонимен

преди 10 години

До neni4a Та какво като Хмелницки бил отишъл при руснаците? Значи от тук до края на света украинците трябва да са в Евразия, така ли?

31

Ванко

преди 10 години

Украинският народ никога няма да забрави ГОЛОДОМОРА масовото унищожение, на което беше подложен от Москва, за да бъде изтрита всяка мисъл за свобода и независимост. След ужасяващото масово унищожение на украинци, сатанистите от Кремъл се заемат да променят етническиа облик на обезлюдена Украйна, като заселват етнически руснаци. Това е вършено не само с Украйна, но и с Молдова, Прибалтика, Кавказ и пр. Свобода за УКРАИНСКИЯ НАРОД, Украинците НЕ СА РУСНАЦИ!

fallback