Снимка: архив, Reuters

В Кипър арестуваха българка, блъснала с колата си колоездач, който е починал. Днес тя застава пред съда в Никозия.

Пред районния съд в Никозия ще се изправи 54-годишна българка, обвинена за причинената катастрофа, при която в неделя вечер загина 22-годишен румънски колоездач, пише „Български новини“.

Тя бе арестувана в сряда следобяд в Никозия. Задържането е постановено със съдебна заповед, за да се улесни разследването по случая, съобщиха от пресслужбата на полицията на Кипър. Следствието се води от полицията в Никозия.

Българката бе обявена за издирване от полицията в Кипър, след като бе установено, че колата, която е участвала в катастрофата, е регистрирана на нейно име.

Жената е шофирала в момента на трагичния инцидент, но е избягала от местопроизшествието, без да сигнализира и да окаже помощ на ранения.

Катастрофата е станала в Кокинотримитя в Никозия в неделя вечерта. 22-годишният мъж е карал колелото си, когато е бил ударен от кола. Шофьорът е напуснал местопрестъплението и е оставил ранения безпомощен на земята.

Семейството на младежа се обадило в полицията, след като той не се е прибрал у дома. Близо час и половина след инцидента полицията е намерила велосипедиста в безсъзнание. Пострадалият е бил откаран в болницата в Никозия, където лекарите само са констатирали смъртта му.

По сигнал на граждани полицията е била насочена към изоставена кола, паркирана в Паралимни. Автомобилът е изследван и претърсен, при което са намерени улики, доказващи, че той е участвал в трагичния пътен инцидент в Кокинотримитя. Това са парче тъкан от дрехата на 22-годишния велосипедист, както и вдлъбнатина в бронята, направена при удара.

По регистрацията на колата отделът за пътно движение в Никозия е идентифицирал собственика й – 54-годишната българка. Според първоначална информация тя е търсила приятел механик, който да поправи колата. Днес съдът трябва да определи мярката за задържане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase