Снимка: Reuters
fallback

Израел засили мерките за сигурност за погребението на бившия министър-председател Ариел Шарон днес близо до границата с Газа и предупреди палестинските управници на анклава да не допускат изстрелване на ракети по време на церемонията, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Сутринта ще има възпоменателна служба в израелския парламент в Ерусалим, а следобед Шарон ще бъде погребан в семейния му чифлик в пустинята Негев, на десетина километра от Газа, отбелязват Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

На възпоменанието в Кнесета ще присъстват президентът Шимон Перес и премиерът Бенямин Нетаняху, както и чуждестранни високопоставени гости, сред които вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън и председателят на долната камара на руския парламент Сергей Наришкин, посочва БТА. Белият дом заяви, че Байдън ще бъде и на погребението.

Шарон почина в събота на 85-годишна възраст след осем години в кома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 10 години

Вчерашната статия за Шарон мислех, че ще е последна от поредицата, но вие няма да забравите да пишете и за помен на 40-тия ден.Кажете нещо и за завещанието? Колко кървави милиона е оставил на близките?

3

Анонимен

преди 10 години

сега плевнелиев няма да може да иде на погребението заради посещението в китай и няма кой да ни представлява това добре ли е или не е

2

Превантивник

преди 10 години

Тия па кво все се затягат?! По-умрял не може да стане от това!И РАЗКАРАЙТЕ ТЪПАТА РЕКЛАМА НА РАЙФАЙЗЕН!

fallback