Снимка: Reuters
fallback

Испанската инфанта Кристина - дъщеря на крал Хуан Карлос, заподозряна във финансови измами, няма да обжалва решението да бъде разпитана и "доброволно ще се яви пред съда в Палма де Майорка", съобщиха адвокатите й, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Обвинена в данъчна измама и пране на пари, на 8 март Кристина ще трябва да се яви в съда, реши по-рано тази седмица съдията Хосе Кастро от съда в Палма де Майорка, разследващ от 2010 г. подозрения в злоупотреби, извършени от съпруга на инфантата - Иняки Урдангарин.

Бивш олимпийски шампион по хандбал, посветил се на бизнеса, той е заподозрян, че е отклонил 6,1 милиона евро държавни средства заедно с бившия си съдружник Диего Торес, докато е бил председател от 2004 г. до 2006 г. на дружество с нестопанска цел.

Според Кастро е доказано, че инфантата е използвала сметки на фирмата "Айзоон", притежавана съвместно с мъжа й, за да прехвърля в тях част от държавните средства, получавани за конкретни проекти от неправителственото сдружение на Урдангарин.

Освен това Кристина не е плащала данъци от получените пари.

През април м. г. съдията за първи път обвини инфантата в подобни престъпления, но това решение бе анулирано, след като прокуратурата го обжалва поради недостиг на доказателства. После Кастро извърши допълнително разследване по случая и получи нови основания да обяви Кристина за заподозряна в сериозни финансови измами, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

анонимен

преди 10 години

абе, пишете, че това не може да стане тук, какво пишете глупости........колко е голяма Испания, тези пари за техните мащаби, сравнени с нашите кражби, нищо не са..........кой е Хуан Карлос и откога е на този пост, това е дъщеря му, можело и да не я викат, нали.................и тн

5

Алекс до номер 4

преди 10 години

Мислиш че си интересен като използваш името ми ли?

4

Алекс

преди 10 години

След като има какво да кажете просто казвайте нищо

fallback