Михаил Ходорковски. Снимка: Reuters
fallback

Бившият руски петролен магнат и шеф на компания ЮКОС Михаил Ходорковски е пристигнал тази седмица в Израел, съобщи израелският икономически вестник "Калкалист", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Според вестника Ходорковски се е срещнал с приятеля си и партньор в ЮКОС Леонид Невзлин и вече се срещнал или възнамерява да се срещне в Израел с други двама свои бивши бизнес-партньори - Михаил Брудно и Владимир Дубов.

По данни на "Калкалист" Ходорковски е в Израел от няколко дни. Той не е давал интервю и засега се въздържа от контакти с медиите.

Oще по темата
Пресслужбата на Невзлин в Израел не коментира съобщенията за срещата му с Ходорковски.

От началото на 2014 година Ходорковски беше в Швейцария, където живеят съпругата му и по-малките им деца.

Ходорковски беше помилван от руския президент Владимир Путин през декември 2013 г. и излезе от затвора след 10 години, прекарани там с присъда за икономически престъпления.

Партньорът на Ходорковски Леонид Невзлин живее в Израел от 2003 г. и има израелско гражданство, пише Lenta.ru. В Русия той има издадена задочна доживотна присъда и е обявен за международно издирване. Според следствието Невзлин е поръчителят на убийства, организирани от бившия служител на службата за сигурност на компанията ЮКОС Алексей Пичугин, който също има доживотна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

муспи

преди 10 години

Евреите са абсолютното зло, те не могат нищо а и не знаят нищо, затова дявола им е дал много пари, че от уважение към богатството да могат да им казват - умни, изсраел са го направили цветуща градина. Те и България са я направили цветуща, - не вярваш - виж как живее редактора на вестника, за експрезидента бай Първан не говоря, милиардер, не говоря и за целия политически и финансов елит - някъде към сто хиляди. Това са им го направили българи. Ако ги нямаше, нямаше да дойдат тук за ***.

24

Анонимен

преди 10 години

До BulgataniIslyama e putya i istinata! Na sveta jiveyat é miliarda islamisti ***!! Shte vi udavim pak v Cherveno more! Gnusen evrein, mameto ti tumor dolen!!

23

Bulgatani

преди 10 години

Моля, отговоряш ли ми - очакваш ли исляма на твоята земе?

fallback