Снимка: архив, Reuters
fallback

В иранския град Махабад в провинция Източен Азербайджан сняг е затрупал напълно сватбен кортеж от 17 автомобила. В тях са били самата булка, както и много от роднините и гостите на сватбата от съседни села, предаде ИТАР-ТАСС.

Броят на гостите, попаднали в снежния плен, е бил над 50 души, съобщи агенция ИРНА. Само благодарение на решителните действия на отряд доброволци и на подразделение на силите на гражданската отбрана сватбарите са били спасени.

В Иран за най-студени райони се смятат провинциите Западен и Източен Азербайджан. Почти 7 месеца в годината там температурите са минусови, а снежните навявания по пътищата са обичайно явление. Този път снежната покривка е надхвърлила 1 метър, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 10 години

С тая новина се опитахте да ни шашнете ли нещо,че това си е нормално за там и снега и сватбите.Бах и тъпия опит.

5

ицо

преди 10 години

уат да фък!??! ? ху гивс а шит ?!?!

4

преговорите нещо?

преди 10 години

Ами браво на доброволците.Л юбопитен факт:Иран е най-големият враг на ядрено оръжие и призовава за унищожението му.Но понеже е"1984"мотото е,че "войната е мир"и прочие подобни като това,че иранската ядрена програма за мирни цели е"най-голямата заплаха за мира"RT"It's a sin:Iran calls on treaty to ban nuclear weapons'.,и съответно на 1984 език техни съседи криещи няколкостотин ядрени бомби са"единствената демокрация"в района.ха,ха!

fallback