Снимка: Reuters
fallback

Четири автомобила с шестима убити души в тях са открити в Ставрополския край на Русия в южната част на Русия близо до размирния Кавказки регион за по-малко от денонощие, съобщават руските медии.

Когато полицаите се приближили до първия открит автомобил, на 20 метра от него е избухнала бомба. Никой не е пострадал. До още два от автомобилите са били поставени взривни устройства, които обаче не са избухнали.

Засега не е известен мотивът за убийствата. Властите са установили самоличността на трима от мъжете, чиито тела са били открити в три от колите: двама са били таксиметрови шофьори, а третият е работел като мебелист. Има информация, че тримата са били местни жители.

Руското следствие планира да обедини в едно дело убийството в Ставрополския край. Работи се по няколко версии, съобщи говорителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин, без обаче да ги уточнява.

Съставен е вече фоторобот на един от заподозрените в организирането на серията убийства на шофьори. Не се съобщават данни за самоличността му.

Малко по-късно стана известно, че по подозрение в убийството на шестимата мъже за издирване са обявени трима жители на република Кабардино-Балкария: 32-годишният Анзор Маргушев, неговият брат Артур Маргушев на 23 години и 25-годишният Вадим Шогенов. Това съобщава на сайта си вестник „Комерсант“.

В два от районите, в които са открити колите с убитите мъже, на Ставрополския край е въведен режим на антитерористична операция, при който се предвижда например следене на телефонните разговори, временно да бъдат евакуирани жителите на района, да бъдат спирани коли и пешеходци за проверка.

В последните дни на 2013 г. във Волгоград бяха извършени два терористични акта. При взривовете на жп гарата и в тролейбус загинаха 34 души, десетки бяха ранени. Досега никой не е поел отговорност за тях.

През юли 2013 г. обаче лидерът на ислямистите в руския Северен Кавказ Доку Умаров призова за нападения срещу Зимните олимпийски игри в Сочи, които започват на 7 февруари. Руските власти "искат да организират Олимпийските игри върху костите на многобройни мюсюлмани, погребани под нашите земи край Черно море. Ние трябва да предотвратим това с всички средства", каза тогава Умаров.

Сега, месец преди откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи, в Русия влязоха в сила мерки за сигурност, безпрецедентни за олимпийското движение. Опасенията от атентати се засилиха заради двете самоубийствени нападения от края на декември.

Влизането на автомобили в Сочи, който се намира между Черно море и Кавказ , ще се извършва контролирано, достъпът до 350-хилядния град на външни автомобили е забранен, освен ако нямат специално разрешително, засилено е и присъствието на органите на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

истината 2

преди 10 години

Най голямата грешка на САЩ са тези регионални конфликти,за които те плащат.Руснаците са там от векове-по искане на месните старейшини за защита от источни нашествия-от монголци и казахи-преки наследници на монголското присъствие.Така че долните коментари на някои про-американски момченца са направо смешни.И не сравнявайте Русия и САЩ по повод робството-в така любимата ви демократична Америка робство имаше до 70те години-в най изявената му форма-четете и се образовайте-не вярвайте само на медиите

33

Истината

преди 10 години

Истината е такава-на Кавказ живеят много народности-чеченци-кабардинци-черкези-дагистанци-арунти-аварци-агули-лезгинци-даргинци-удини-вайнахи-ингушети-черкези и т.н.-над 45 националности.Много между тях се ненавиждат-там още важи родовото отмъщение-от векове...Та ако няма силна централизирана власт,какво мислите че ще стане? Самите кавказци се радват и гласуват за Путин на изборите-той им донесе спокойствие и мир.Тоав че САЩ и С.Арабия се ползват от радикалният ислиям е друг въпрос-то ще се върн

32

Иво

преди 10 години

Никак не е смешно!

fallback