Снимка: Reuters
fallback

Ислямистки бунтовници, биещи се в Сирия, отхвърлиха предложенията на САЩ за преговори, съобщи днес висш американски дипломат, цитиран от Ройтерс.

Пет седмици преди мирната конференция за Сирия Женева - 2 все още не е ясно кой ще представлява опозицията, а крайният срок за определяне на делегациите - 27 декември – наближава.

"Ислямският фронт отказа да преговаря с нас, без да посочи каквато и да е причина", каза американският посланик в Сирия Робърт Форд.

"Готови сме да преговаряме с тях, защото разговаряме с всички страни и политически групи в Сирия", заяви той.

Сирийското правителство разкритикува Вашингтон за готовността му да преговаря с Ислямския фронт. То каза, че подобни преговори противоречат на американските и международните ангажименти за борба с тероризма и на "международните обещания, че на терористични организации няма да се дава възможност да участват в конференцията (Женева - 2 в Монтрьо)".

Според Дамаск принципите, стратегията и целите на Ислямския фронт съвпадат с тези на Фронта Ан Нусра, смятан от САЩ за терористична организация, посочва Ройтерс.

Ислямският фронт беше създаден на 22 ноември. Той включва седем ислямистки бригади, влизали преди това в състава на Свободната сирийска армия.

Числеността му наброява над 60 000 бойци, което е повече от половината от общия брой на бунтовниците в Сирия, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Хаха

преди 10 години

Ами единствената възможност е САЩ да представлява тия ненормалници мюсулмани,талибани и всички *** имами!

10

Иван-Драган

преди 10 години

Когато сирийската армия ги окончателно ги разбие нали се сещате накъде ще дойдат тея "бежанци".

9

Анонимен

преди 10 години

На този от снимката братчедите му са вече софиянци. Дреме му на калашника щатите какво искат. До една година и той ще е столичанин от овча купел.

fallback