fallback

Общ преглед

Хиляди севернокорейски войници се събраха днес, за да почетат паметта на Ким Чен Ир, бивш ръководител на страната и баща на днешния, близо две години след смъртта му. Това съобщи официалната осведомителна агенция дни след екзекуцията на човека, смятан за втори в държавната йерархия, предаде Франс прес.

Снимки, разпространени от КЦТА, показват войници, стоящи на големия площад пред Двореца на слънцето в Кумсусан, където се пазят балсамираните тела на Ким Ир Сен - основателя на КНДР, и на сина му Ким Чен Ир, починал на 17 декември 2011 г.

Властта в страната бе поета от Ким Чен Ун, внук на първия и син на втория - продължител на тази комунистическа династия, напомня АФП.

Войниците потвърдиха отново, че са предани на младия държавен ръководител - близо трийсетгодишен, сочи надписът под един от разпространените фотоси.

На друг се вижда колона войници, маршируващи с червени знамена пред погледите на висши командири. Трудно е да се каже дали сред тях е и Ким Чен Ун, забелязва агенцията.

Миналата седмица Пхенян съобщи, че е арестуван, спешно осъден и екзекутиран по обвинения в заговор и корупция чичото на Ким Чен Ун - Джан Сон Тхек, смятан за човек номер две в йерархията на режима и наставник на племенника му. Джан бе женен за сестрата на Ким Чен Ир, която за момента изглежда не попада в обсега на чистката, допълва АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Samo minavam

преди 10 години

Хаиде сега да помислим по обратен ред.Необходими ли са на Южна Корея,30 милиона гащници-комунисти,на които им е бръкнато в мозъка.Еталон за сравнение,комунистите в България.

18

ivan

преди 10 години

Не се смейте.Такива бяхме и ние преди 25 години!И както и на тях сега,капитализмът ни беше виновен!И сега той ни е виновен!Лошото.че като попътуваш малко и сравниш бившите комунистически държави и 'западните' такива виждаш разликата.И тогава ти се изпарява носталгията!

17

Анонимен

преди 10 години

До asdАми така е, баце. Немаш нефт - няма демокрация за теб.

fallback