Снимка: архив, Reuters
fallback

Шведската мебелна компания ИКЕА изтегля милиони детски лампи след смъртта на дете, което се удушило с шнура на лампата, а друго било ранено, съобщава Асошиейтед прес.

Серията стенни детски лампи "SMILA" са продавани от ИКЕА от 1999 г. до 2013 г. на цена между 10 и 13 долара. В САЩ са били продадени 2,9 милиона такива лампи, а в Канада - 1,1 милиона. Общо 23 милиона лампи са били продадени в цял свят.

При фаталния инцидент 16-месечно дете почина, след като се омота в шнура на лампата. Друго 15-месечно дете също почти се задуши при подобен инцидент.

ИКЕА България приканва клиентите, които са закупили стенна лампа SMILA, да проверят дали лампата и кабелът са на безопасно разстояние извън обсега на деца, намиращи се в детско креватче или кошарка, и дали кабелът е прикрепен по стабилен и безопасен начин към стената. От компанията напомнят, че всички стенни лампи трябва да бъдат монтирани по безопасен начин. 

ИКЕА България моли всички клиенти, закупили стенна лампа SMILA, да се обадят на телефон 0800 45 800 или да посетят отдел "Обслужване на клиенти" в магазин ИКЕА, за да получат безплатно комплект, съдържащ предупредителен етикет, допълнителни инструкции за безопасно ползване на продукта, както и средство за прикрепяне на кабела към стената.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

>
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
fallback