Снимка: архив, Reuters
fallback

Върховният съд на Австралия - най-висшият правосъден орган в страната, забрани хомосексуалните бракове само дни след като в столицата Канбера бяха отпразнувани първите съюзи между еднополови двойки, предаде Франс прес.

Австралийски парламентарист и неговият приятел бяха сред първите двойки, които сключиха еднополов брак в Австралия този уикенд. Рано в събота 38-годишният Стивън Доусън - депутат от опозиционната Лейбъристка партия в регионалния парламент на щата Западна Австралия, и партньорът му - 39-годишният Денис Лидълоу, долетяха в Канбера, за да сключат брак.

Oще по темата

Еднополовите бракове в столицата бяха разрешени по силата на закон за териториалното устройство на Канбера, но Върховният съд на Австралия трябваше да се произнесе за валидността на закона по настояване на австралийското федерално правителство.

Според него законът за териториалното устройство на Канбера противоречи на австралийски федерален закон, който постановява, че бракът може да бъде само между мъж и жена.

Решението на съда означава, че браковете на двайсетина еднополови двойки ще бъдат анулирани по-малко от седмица след сключването им, посочва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 10 години

Каква гнусна снимка!Браво на австралийците!

10

Ганева

преди 10 години

До ГУРБЕТЧИЯе нали пояснява статията... Какво сте се запритеснявали за децата, вече отдавна сме изгубили надежда за безопасността им в интернет пространството.. А това надали ще е най-ужасното нещо, което ще видят ;)

9

stoneg

преди 10 години

И да има и да няма каква е разликата, който иска и си е обратен пак си е, и си живеят заедно и всичко

fallback