Снимка: архив, Reuters
fallback

Две норвежки тийнейджърки от сомалийски произход, обявени за издирване от Интерпол, бяха открити от баща си в Сирия, предаде Франс прес.

Момичетата - на 16 и на 19 години - избягали от къщи, за да се включат в сраженията в Сирия. По-малката е ранена от куршум и трябва да се възстанови, преди да напусне Сирия.

Сигналът за изчезването на двете сестри е подаден в Интерпол през октомври, след като момичетата изчезнали, оставяйки електронно писмо с обяснение, че отиват "да помогнат на мюсюлманите".

Oще по темата

Няколко дни по-късно баща им - емигрирал през 2000 г. от Сомалия в Норвегия, заминал по следите им и установил, че девойките са задържани против волята им от сирийски бунтовници.

В момента момичетата са в безопасност, а бащата се е прибрал обратно в Норвегия да изчака завръщането им.

По официални данни в момента в Сирия се намират между 30 и 40 норвежци, които участват в сраженията между правителствените сили и бунтовниците, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 10 години

До година, по същото време ще пише, че двама български терористи са взривили сградата на европарламента в Брюксел, съвсем удобно ще се мълчи, че това са алжирски чалмалюги натресени на България от ЕС и ООН!

10

СС

преди 10 години

Ето защо започна да стреля Брайвик!!

9

АНТИМУТРА

преди 10 години

Две негърки живеещи в Европа :D

fallback