Снимка: Bulgaria On Air
fallback

В близко бъдеще Украйна ще подпише Споразумението за асоцииране с Европейския съюз, коментира в ефира на Bulgaria On Air бившият външен министър и председател на „Атлантическия клуб“ в България Соломон Паси. Той подчерта, че за да се подготви за това партньорство Украйна трябва да извърши редица тежки реформи.

„Колкото по-скоро се реформира Украйна, толкова по-добре за нас. Реформирането на шестте държави от т.нар. „източно партньорство“- Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна, е поредната стъпка към реформирането на самата Русия.  Голямата крайна цел на европейската интеграция е присъединяването на Русия към ЕС, а на по-късен етап и към НАТО,“ коментира още Паси. По неговите думи това ще се случва с много бавни стъпки.
Бившият външен министър допълни още, че „НАТО и ЕС са двете страни на една монета и няма как, ако много искаш едното, да си на нож с другото“ и че случаят с Украйна е показателен за това.

Според Паси в краткосрочен план бившата съветска република няма как да е едновременно част от двата митнически съюза- Евразийския и в Европейския.  Това обаче е неизбежно в дългосрочна перспектива и един ден ще има безмитна търговия и обща икономическа зона между двата съюза, коментира още председателят на „Атлантическия клуб“ в България.

Отлагането на европейското споразумението за асоцииране с бившата съветска република е показателно, че ЕС „не успя успешно да проведе преговорите“.

Срещата във Вилнюс обаче е изпратила и положителен сигнал за развитието на ЕС, коментира още Паси.

„За първи път се предлага партньорство на страна с излаз на Каспийско море, а именно Азербайджан. Това означава, че следващото предложение ще е към централноазиатските републики като Казахстан, Узбекистан и Таджикистан и т.н. и че разширяването на ЕС ще е в тази посока' допълни Паси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 10 години

Dnes.bg, спрете да ни показвате този отвратителен продажник с тъпите му мнения, които никой не иска, много ви моля!!!

72

Muntcho Demokrata

преди 10 години

Грешката на Сталин и Хитлер е жива и цвърчи между нас...Адалберт Антонов-Малчика е бил евреин, но не е позорял евреите. "Професорът"-патриот" Богдан Филов е отнемал имуществото на бедните евреи, забранявал им е обществена дейност, в името на великите идеали на чорбаджийството. Конфискация на имотите им , де. Защото голяма част от бедните и честни евреи са се борили на смърт. Както героят от войните 1912-1913 Марко Фридман. Заедно с майор Коста Янков са ликвидирали изменници на родината през 1926

71

Иван

преди 10 години

Паси ти нещастен, жалък, продажен и неблагодарен ***. Така ли се отплащаш за подслона който си получил в тази страна проклетнико. ***, интегрирай *** от Чад в Израел.

fallback