Снимка: Reuters
fallback

Около 10 000 украинци участват в шествие в центъра на столицата Киев с настояване правителството да обърне курса и да подпише ключовото споразумение за асоцииране с Европейския съюз, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата
Демонстрантите се насочиха от парк "Шевченко" към площад "Независимост", като развяваха украински знамена и флага на ЕС, и скандираха "Украйна в Европа". Мнозина носеха плакати с текст "Обичам ЕС".

Организаторите очакват в протестната проява да се включат до 100 000 души, отбелязва Франс прес.

Украинските ръководители обявиха изненадващо в четвъртък, че се отказват от споразумението за свободна търговия и политическо асоцииране с ЕС с аргумента, че страната не би могла да скъса търговските си отношения с Русия.

Днешният протест се разглежда като проверка за силата на опозицията и за способността й да накара президента Виктор Янукович да се върне към курса на евроинтеграция.

Ключово изискване за подписването на споразумението с ЕС бившият министър-председател и заклет враг на Янукович Юлия Тимошенко да бъде освободена от затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Бодила

преди 10 години

До Анонимен--149 ;Комунизма беше РАЙ за Мързеливи, Некадърни,Прости и Пияни.Комунистите направиха от работните българи Руснаци--пияни, мързеливи и крадливи.Оставка.

131

Бодила

преди 10 години

До Влади-Мир--146 ;А Руско --Китайската граница ще минава по УРАЛ.Комунистите -русофили съскат като ЗМИИ.ОСТАВКА

130

Бодила

преди 10 години

До БУДАЛИ--141 ; Наистина си БУДАЛА. След Руско -Турската война Б--я изпада в икономическа Криза защото губи турския пазар.След ДЕСЕТИ Горбачов въведе специално за Б--я еднострани високи мита.Всяко нещо се заплаща драги.Свободата струва скъпо.

fallback