Снимка: Reuters
fallback

Македонските попове, особено по-младите, които ползват интернет, ще се лишат от възможостта да ползват Facebook. Македонската православна църква забрани на духовенството да влиза в социалната мрежа, съобщи Фокус.

По данни на местни медии Светият синод, изпълнителният орган на МПЦ, взел решението по молба на един от епископите. Целта е предпазване от поругателства и "новия феномен на изповядване и лични общувания с млади хора".

Забраната вече е предизвикала напрежение между по-старите духовници, които не използват интернет и са враждебни към него и по-младите свещеници, които използват социални медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 10 години

България е в НАТО - границите й не могат да се променят. Не знам какви пан-македонски мечти ви гонят но ако изявите претенции за Пирин цялото НАТО ще скочи да ни брани.

11

Свещеници

преди 10 години

Правилното е свещеници, с едно "Н". Свещен, а не "свещенен", няма такава дума, съответно "Н" не се удвоява в производната дума. *** неграмотници са тези които си мислят, че "Н" се удвоява винаги. А що се отнася до поповете - те всичките са за таковане >)

10

Анонимен

преди 10 години

До Makedonecбългарите са по-бели от вас бре.па ти ни си нормален

fallback