Над 1600 имигранти са задържани в Москва. Снимка: Reuters
fallback

Над 1600 имигранти бяха арестувани вчера в Москва след сблъсъците в руската столица, последвали убийството на етнически руснак от мъж, за когото се смята, че е кавказец, предаде Ройтерс.

Около 200 местни жители се събраха снощи за втора поредна вечер на протест в квартал Бирюльово с искане за по-твърда политика към трудовите имигранти.

Oще по темата

Правозащитни групи от своя страна предупредиха имигрантите в Москва от Централна Азия и Северен Кавказ за повишен риск от нападения.

25-годишният Егор Шчербаков е бил намушкан с нож до смърт в Бирюльово в четвъртък вечерта пред своята приятелка.

Трудовите имигранти, предимно от бивши съветски републики от Централна Азия и Южен Кавказ, както и от руския Северен Кавказ, изиграха важна роля за дължащия се най-вече на износа на петрол и газ икономически подем, който преживя Русия през първото десетилетие на този век. Мнозина жители на столицата Москва обаче са недоволни от това масово преселване на хора от мюсюлмански страни и райони на Русия, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

В Русия като убият руснак, убиеца го арестуват на следващия ден и покрай него още 1600 маймуни. У нас Кирил Рашков като уби българин в Катуница полицията го заведе на ПЕТЗВЕЗДЕН хотел да ни показва среден пръст оттам и после отнемай къде едвам го вкараха за година и половина в затвора, скоро ще излезе!Ей затова искам България да излезе от Евр(оп)ейския съюз и НАТО и пак да сме с Русия! С братушките винаги сме били добре!

18

БАЧКАТОР

преди 10 години

Снимката е страхотна. Руската държава не страда от тумора наречен " Толерантност".

17

Историк

преди 10 години

Етническият въпрос /една от причините за разпада на СССР/ е много сложен за Руската федерация, в която живеят много ислямски етноси. Руските медии определиха за главни противници на Русия като държава Китай-външен и ислямът-вътрешен и външен. Русия е оцеляла като велика страна защото е преследвала целите си и се е борила с противницитеси навсякъде и винаги. Можем само да и завиждаме и да съжаляваме, че у нас не е така, макар и по вина на проруската комунистическа партия косвено издигаща исляма

fallback