Снимка: архив, Reuters

Самолет Боинг-787 Дриймлайнър на японската авиокомпания "Джапан еърлайнс", изпратен в Москва да замени повреден самолет от същата марка, е бил принуден да се върне на токийското международно летище "Нарита" поради технически проблеми, предаде ИТАР-ТАСС.

Според представител на превозвача са възникнали проблеми, свързани със спирачната система. Самолетът се е върнал в "Нарита" 4 часа след излитането си.

Още по темата

Друг Дриймлайнър, излетял от Калифорния за Токио, е бил принуден да се върне на летището в Сан Диего поради проблеми със системата против заледяване, предаде Асошиейтед прес.

Вчера самолет Дриймлайнър на японските авиолинии беше принуден да се върне на московското летище Домодедово поради повреда в тоалетните.

Японските авиопревозвачи "Джапан еърлайнс" и АНА притежават общо 29 самолета Боинг-787 Дриймлайнър, припомня ИТАР-ТАСС. От януари до април тя бяха спрени от експлоатация поради проблеми с прегряване на главния акумулатор. И след отстраняването на тези неизправности обаче съобщенията за различни проблеми не спират.

Поради съобщенията за проблеми при експлоатацията на Боинг-787 Дриймлайнър най-големият японски авиопревозвач наскоро реши да купи няколко десетки европейски самолета "Еърбъс А-350". Сделката се смята за историческа, защото нанася удар по водещите позиции на американския авиационен концерн на японския пазар, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase