Дилма Русеф. Снимка: Reuters

Бразилският президент Дилма Русеф призова цялата международна общност за съвместни действия срещу безвъзвратното изкореняване на детския труд. Тя направи своето изказване на провеждащата се в страната Международна конференция на тази тема и призова света за по-широка солидарност към проблема, предаде Bulgaria On Air.
 
По данни на Международната организация на труда от 2010 г. насам детският труд по света е намалял с една трета, но въпреки това около 168 млн. деца са станали жертва на експлоатиране от страна на работодателите. Най-често малолетни работят в областта на земеделието, като според директора на организацията Гай Ридер проблемът засяга не само развиващите се страни, но и целия свят.
 
Междувременно напрежението в страната продължава след вчерашните сблъсъци между полиция и демонстранти. Учителите, които стачкуват заради ниски заплати, се събраха, за да обсъдят следващите си действия. Засега те не планират да се върнат в класните стаи, нещо което трябваше да се случи миналата седмица. По техни данни само в Рио де Жанейро стачкуват над 30 хил. служители от сферата на образованието. Според властите обаче техният брой е много по-малък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase