При атаката в мол в Найроби от ислямистки бойци загинаха най-малко 67 души. Снимка: Reuters
fallback

Държавният департамент на САЩ поднови глобалната тревога за терористични нападения срещу американски граждани след атаката на свързани с Ал Кайда екстремисти в престижен търговски център в столицата на Кения Найроби, съобщи Асошиейтед прес.

В ново "световно предупреждение", публикувано вчера, Държавният департамент заяви, че продължава да се опасява от заплахи срещу американски граждани и интереси в Европа, Азия, Африка и Близкия изток и посочи, че нападателите може да използват различни тактики като самоубийствени операции, убийства, отвличания и бомбени нападения.

Oще по темата

Държавният департамент отбеляза, че потенциални цели може да бъдат големи спортни събития, жилищни райони, бизнес офиси, хотели, клубове, ресторанти, религиозни храмове, училища, обществени зони, търговски центрове и други туристически дестинации, където се събират голям брой американци.

Новото предупреждение идва след атаката в мол в Найроби от ислямистки бойци, при която загинаха най-малко 67 души, от които 18 чужденци, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 10 години

Като си нямат война трябва да плашат населението си с тероризъм!Знаеме го вече американскато правителство. Все трябва да държат вниманито на гражданите си другаде , да не се сетят да ги питат аджеба, "какво става с вътрешния дълг?";" и като сме най свободните и демократични на плнетата защо живвем в затвор с постоянно следене и наблюдение?":) :) :)

7

rothschild

преди 10 години

Въпроса е накрая кой ше плащаааа? :D :D $500 000 000 000 000 - ДОБРЕ ЛИ Е :D И все по-добре ще става. :D

6

Ротшилд

преди 10 години

ха-ха. айде още няколко трилиона за отбрана на заем от чичо Ротшилд. :D Тоя Ротшилд или родсчайлд(rothschild) или къвто е там, държи AP, REUTERS + всички централни банки на света. Той казва на новините какво да говорят и кредита който сте дръпнали отива в неговия джоб. Да. Вие давате парите си и целия си живот на фамилия Ротшилд, а дори не знаете за съществуването и :D. Те са собственици на света и това е ФАКТ. Но никой не може да им направи нищо. състоянието им се оценява на $500000000000000 :D

fallback