Трима кенийски войници са загинали. Снимка: Reuters

Говорител на сомалийската ислямистка групировка Аш Шабаб заплаши Кения с нови атаки, ако не изтегли войските си от Сомалия, където те се сражават срещу ислямистките бунтовници от 2011 г., предаде Франс прес.

"Отправяме предупреждение към кенийското правителство и към всички, които го подкрепят. Ако искат мир, да напуснат територията ни. В противен случай знайте, че нападението в търговския център в Найроби е само прелюдия на онова, което ще направим в бъдеще", заяви говорителят на движението Шейх Али Мохамад Раге.

Трима кенийски войници, ранени при сблъсъците от последните четири дни в търговския център "Уестгейт" в Найроби, починаха от раните си, съобщи Франс прес, като се позовава на говорителя на армията полковник Сайръс Огуна.

Полковник Огуна обясни смъртните случаи със "сложността и деликатността на операциите", които се извършват в Уестгейт. Те изискват "крайна предпазливост, за да бъде гарантирана сигурността на заложниците", допълни той.

Част от паркинга на покрива на мола се е срутила след силен пожар, избухнал вчера. Това съобщиха за АФП служител по сигурността и пожарникар, предаде БТА.

Търговският център "Уестгейт" в кенийската столица бе щурмуван с гранати и автоматични оръжия от ислямистката групировка Аш Шабаб в събота по обяд - време, по което молът е бил пълен с клиенти.

Общият брой на загиналите при нападението бе 62-ма души, преди да дойде новината за тримата починали военнослужещи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase