Снимка: Ройтерс
fallback

Най-малко 60 души бяха убити и над сто - ранени при днешното бомбено нападение срещу църква в пакистанския град Пешавар, съобщи ДПА, като се позовава на местните власти, предаде БТА.

Броят на жертвите може да нарасне, защото много от ранените са в критично състояние.

Двама атентатори самоубийци се самовзривили пред църквата в квартал Кохати гейт в момент, когато хората излизали от неделната служба. Сред загиналите има жени и деца, съобщил пред
Асошиейтед прес лекар в местна болница. В момента на нападението в църквата се намирали около 600 души.

Това е едно от най-кървавите нападения в Пакистан срещу християните, които представляват пет процента от населението и често са подлагани на дискриминация, но рядко са мишена на атентати, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 10 години

Кажи ме *** и не го обиждай повече.

18

до ха ха хаааа

преди 10 години

***,ако искаха за 500г турците можеха да ислямизират всички поробени християни,а отказалите да избият!Не са го направили защото кой тогава е щял да върши черната работа като всички станат ''правоверни"?

17

9667

преди 10 години

Преди век и половина, представители на еврейската общност се явяват пред султана на Османската Империя с молба да им позволи да се съберат в днешните палестински земи и да им даде автономия. Отговорът на султана е: "Ако аз днес ви дам автономия, вие утре ще поискате независимост. Ако вие основете независима еврейска държава, до края на света хората няма да живеят дори един ден в мир. Аз не мога да поема отговорността на такова пресъпление срещу човечеството!" Та кои са тия радикални ислямисти?!

fallback