Индийски съд призна за виновни четирима мъже за изнасилване и убийство. Снимка: Reuters
fallback

Индийски съд призна четирима мъже за виновни в изнасилване и убийство по време на процеса за груповото изнасилване на студентка в автобус в Делхи, довело до смъртта й.

Случаят породи вълна от протести и даде израз на натрупалото се недоволство от отношението срещу жените, предаде Асошиейтед прес.

Мъжете, които бяха признати за виновни по всички пунктове на обвинението, включително за изнасилване и убийство, са заплашени от смърт чрез обесване. Очаква се присъдите им да бъдат обявени утре.

Oще по темата

Пред сградата на съда се бяха събрали десетки протестиращи, които настояваха обвиняемите да бъдат обесени, отбелязва АП.

Жената и приятелят й били подмамени да се качат на автобус от петима мъже и непълнолетен, заявиха прокурори по време на процеса. Жената била изнасилена, след което тя и придружителят й били пребити жестоко и захвърлени на пътя.

Жената, която била стажант физиотерапевт, почина в сингапурска болница две седмици след нападението, извършено на 16 декември.

Единият от петимата мъже се самоуби в затвора по-рано тази година, а непълнолетният тийнейджър бе осъден на три години в изправителен център преди месец, припомня агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback