Герт Вилдерс. Снимка: архив Reuters
fallback

Около 81 процента от холандците са против границите да се отворят за граждани на Румъния и България от догодина, сочи проучване на местния социолог Морис де Хонд, по поръчка на националистическата Партия на свободата на Герт Вилдерс. Данните са цитирани от информационния портал "Дъч нюз" (DutchNews.nl), пише БТА.

Изследването, в което са участвали 1300 души, показва, че очакванията на 73 процента от анкетираните са отварянето на границите да доведе до увеличение на престъпността, а според 74 процента холандски работни места ще бъдат загубени в полза на новодошлите.

"Това, което искат холандците, е кристално ясно", заяви Герт Вилдерс. "Границите трябва да останат затворени за работници от Румъния и България".
 
Румънските и българските граждани понастоящем могат да работят в Холандия само със специално разрешително, но това ще се промени на 1 януари догодина, отбелязва "Дъч нюз".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

(

преди 10 години

долна черта, скоба и пак долна черта за холандците!

48

stoneg

преди 10 години

До Изедник Хахахха ти си луд като всички др БГ е грабена от свойте си хора не от др народи откраднатите пари не са в холандия ,ЕС и тн а в сметките на тези където ги гледате всеки ден по тв и ви говорят мили неща аххахахаха

47

Анонимен

преди 10 години

DO 61, TRAKIEC, Малка *** без огледало !

fallback