Барак Обама. Снимка: архив Reuters
fallback
Президентът на САЩ Барак Обама все още не е взел окончателно решение какъв да бъде ответния удар срещу Сирия заради използването на химическо оръжие, предаде CNBC.
 
Обама поясни, че обмисля действия, които са строго фиксирани във времето и изключват сухопътна операция. Той обаче бе категоричен, че наказателен удар ще има, защото подобни операции дават шанс на света да се промени, пък и защото използваните химически оръжия от Сирия са заплаха не само за националната сигурност на САЩ, но и за най-верните й съюзници Израел и Йордания.
 
Засега Белият дом обмисля нанасянето на наказателни удари срещу ограничени цели в Сирия, става ясно от писменото изявление на държавния глава. Неговите думи се очакваха с огромен интерес, защото се подозираше, че Обама ще даде начало на наказателна операция срещу режима на Башар Асад. След като стана ясно, че сериозна част от съюзниците от НАТО не подкрепят интервенцията, американският президент разпространи само писмено съобщение.
 
Според източници от Белия дом, цитирани от водещи американски телевизии, Обама е бил силно разочарова от нежеланието на съюзниците си в НАТО да ударят Сирия и дори се отказал да сформира коалиция на желаещите по подобие на тази от държавите, нахлули в Ирак.
 
Не искам светът да бъде парализиран заради една военна операция, обясни Обама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

200

Sisi Antova

преди 10 години

Какво мисли знаем вече ...планирана агресия над Сирия е заплаха за много народи!

199

Анонимен

преди 10 години

Планираната агресия над Сирия е заплаха за мира, но най-реална заплаха за България е чаканата по тази причина бежанска вълна от 6 до 10000 човека. У нас най-бедната и болна страна в Европа!!! Хуманно е да им осигурим храна, дом, здравеопазване, образование, НО С КАКВО??? С 290 лв заплата и 170 лв пенсия? И с нечувания рекет в здравеопазването??? Който провокира нахлуването на бежанци ТОЙ ДА ПЛАЩА!!! А не беднорията българска!!! Че то какво става богатият .ка, а бедният му мие акото. Честно ли е?

198

CMCM

преди 10 години

До NIKO11111Сложих ти плюсче, но не си напълно прав. Не е проблем да направят някоя война, за да си мислим ние уж, че не са заедно, да поизбият малко хора(нали според тях сме много), да продадат малко оръжие, а и разни други схеми(като заеми за воюващите страни и т.н.) и накрая да си стиснат доволно ръцете...

fallback