Снимка: архив, Булфото
fallback

Все по-често при закупуване на недвижими имоти в чужбина руснаците избират България. За тях става все по-привлекателно и правенето на бизнес там и затова те купуват недвижими имоти в България и се преместват там заедно със семействата си, пише сайтът Tatre.ru.

Преди няколко години руснаците концентрираха вниманието си единствено върху големите градове в България – Варна и Бургас и се стремяха да откриват свои компании там, но сега те „завоюват“ и малките градчета, сред които Балчик, Кранево и други. Така например в Поморие живеят постоянно близо 4 000 руски граждани, се казва в материала, като се уточнява, че в разгара на туристическия сезон броят им достига до 7000 души.

Първото, с което руснаците асоциират България, е морето, припомня сайтът, като посочва, че и преди почивката на море е била една от основните причини за купуване на имоти в България. Съвременната тенденция обаче показва, че в момента все повече руснаци обсъждат варианта за постоянно местожителство в България, се казва в публикацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

жоро

преди 9 години

Винаги руснаците са добре дошли.Англичаните дойдоха и утрепаха мита за руското пиянство а да не говорим за педофилията и други долни истории.Видяхме ги що за хора са.Мерси боку

132

простотии

преди 9 години

а дано ама надали...Няма и на море да дойдат ! Не само не се местят в БГ ами масово продават ваканциоони апартаменти.А да местят бизнес от Русия -направо идиотщина.Който има бизнес в Русия живее супер и няма да се премести в село БГ ама никога.Май някой се изплаши от реакцията за ЮП и пуска платени статии

131

Аз съм

преди 11 години

До До Златен лъвТия за които пишеш не са евреи, а хазари.

fallback