Барак Обама и съпругата му Мишел. Снимка: архив Reuters
fallback

През предстоящата седмица редица лидери излизат във ваканция, а за други почивката продължава, припомня в. "Фигаро".

Президентът на САЩ Барак Обама пристигна на остров Мартас  Винярд, където почива със семейството си всяка година. Той е отседнал в къща със 6 спални, като Сикрет сървис ще отцепи пътя водещ дотам, което вероятно ще породи недоволството на местните жители. Обама ще е на острова за 9 дни до 18 август. Вилата, която обитава се намира в град Чилмрак и стойността й е 7,6 милиона долара. Изгледът е към морето. В пределите й има и баскетболно игрище. Обама не планира публични изяви през ваканцията си, но ще бъде информиран за всичко, което се случва в страната и по света, посочи говорителят му Джей Карни. По време на почивката си Обама е придружаван и от новия си съветник по националната сигурност Сюзан Райс.

Руският президент Владимир Путин превърна ваканцията си истинско шоу. В края на юли кадри на президента на корабче редом с премиера Дмитрий Медведев или пък докато се къпе в пусти райони на Сибир обиколиха света. Сред тях беше и прочутият фотос, на който Путин държи уловена от него щука с тегло 21 килограма, заради която той се превърна обект на майтапи в интернет.

Във Великобритания британският премиер Дейвид Камерън си позволи четири ваканции, което дразни мнозина в момент, в който доста британци едва свързват двата края. В края на юли Камерън беше със семейството си в Португалия, след като в края на май той беше с половинката си на Ибиса. През август Камерън ще отдъхва още два пъти в Корнуол и в Шотландия.

В Германия три седмици преди парламентарните избори канцлерката Ангела Меркел си почива, без да се притеснява от предизборната битка. Популярността й е особено висока и поради тази причина Меркел си позволи 18 дни ваканция. Голяма част от тях тя прекарва в Сулден, в италианските Алпи заедно със съпруга си. Осемдесет и пет процента от сънародниците й нямат нищо против този дълъг отпуск.

В Испания премиерът Мариано Рахой също изпуска парата след скандал с финансиране на партията му. Той ще почива във вилата Каза де Алисия в Рибадумия, в родната си Галисия, в северната част на страната. Имотът се наема за 270 евро на ден и има три спали и басейн, както и 3200 квадратни метра градини. Там Рахой ще остане две седмици със семейството си, но преди това той е на посещение в националния парк Доняна в южната част на страната.

Италианският премиер Енрико Лета няма да почива. Днес той е в Баку за разговори на енергийна тема. Освен това заради усложнената политическа обстановка в Италия Лета предпочете плановете му за семейна ваканция в Марке на адриатическото крайбрежие да бъдат отложени за идната година, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Вирджиния

преди 10 години

Хубав пост този път, Василев, браво. п.с.Извинете за въпроса, но вие шизофреник ли сте? Питам, защото съвсем до скоро защитавахте западната теза и ГРОБ!

22

2

преди 10 години

вече пет дена гледам тези маймуни...манете ги молам се..

21

kironki

преди 10 години

*** НАРОД , СЛАБА ДЪРЖАВА!

fallback