ще се видят, но няма да си говорят. Снимка: Reuters
fallback

Русия изрази разочарованието си от решението на американския президент Барак Обама да отмени двустранните разговори с Владимир Путин, планирани през септември, съобщи Bulgaria On Air.

Причина за решението на Обама е фактът, че Москва даде временно убежище на бившия служител на американските тайни служби Едуард Сноудън.

Юри Ушаков, съветник по международните въпроси на президента Путин, заяви, че този ход на САЩ показва, че Вашингтон не е в състояние да води двустранни отношения с Москва на равноправен принцип.

Ушаков смята, че няма основания страната му да бъде обвинявана за решението си по отношение на Сноудън. Той хвърли вината върху САЩ, тъй като от много години насам те избягват да подпишат т. нар. споразумение за екстрадация, което би позволило при молба от едно от двете страни другата да екстрадира граждани, извършили престъпления.

Дипломатично, Ушаков заяви, че вратата за Барак Обама остава отворена и Русия винаги е готова да работи заедно с американските си партньори по всички ключови въпроси в световната международна политика.

Барак Обама все пак ще участва на срещата на Г20 на 5 и 6 септември в Санкт Петербург.

Белият дом мотивира това решение с ангажираността на САЩ с икономическите проблеми в световен мащаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 10 години

На снимката виждам един велик мъж,а до него домашния му любимец-***.:)))

10

Анонимен

преди 10 години

Boli go I oshte kak ! Vovata e skatal baya parici, kolkoto BG byudjeta v zapadni banki

9

Анонимен

преди 10 години

Боли го Фара Путин!

fallback