Босненец, член на бандата крадци на скъпоценности „Розовата пантера“, е избягал заедно със съкилийника си – швейцарец, осъден за отвличане, от затвора в Швейцария. При бягството са им помогнали двама въоръжени мъже, съобщи местната полиция.

Милан Попарич, който е излежавал седемгодишна присъда за обир на бижутерски магазин през 2009 г., е третият член на „Розовата пантера“, който от май насам бяга от затвора в Швейцария, посочва АФП.

Заедно с швейцареца Адриян Албрехт – осъден похитител, пироман и перач на пари, снощи Попарич е избягал от затвора в Орбе в Западна Швейцария, се казва в съобщението на полицията.

В момента, в който затворниците били навън, помощниците им разбили портата и оградата с бодлива тел на затвора с автомобил. Те поставили стълба, по която да стане бягството през оградата на затвора и открили огън срещу охраната - за щастие пострадали няма.

Автомобилът е бил опожарен, а с друг автомобил помагачите са избягали заедно с Попарич и Албрехт. Стражарите са се опитали да им попречат да избягат. Пострадали няма.

Групировката „Розовата пантера“, съставена от източноевропейци - предимно хора от бивша Югославия, получи името си след кражба в Лондон на пръстен с диаманти за 500 000 лири, като пръстенът е бил скрит в кутия за крем за лице като във филма „Завръщането на Розовата пантера“ от 1975 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase