Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия провежда най-големите си военни учения от съветско време насам, предаде Асошиейтед прес.

В маневрите в Сибир и Далечния изток участват 160 000 войници, около 5 000 танка, десетки кораби и 130 самолета.

Ученията са част от мерките за повишаване на мобилността и боеспособността на руските въоръжени сили.

Президентът Владимир Путин наблюдава днес част от ученията на остров Сахалин в Тихия океан.

Маневрите започнаха в петък и ще продължат до края на тази седмица. Те се провеждат на територия, която включва няколко часови зони. Военни подразделения бяха изпратени на хиляди километри от своите бази.

Руският заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов увери чуждестранните военни аташета, че ученията са част от рутинно обучение и не са насочени срещу никоя страна, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

БАЧКАТОР

преди 10 години

Путин направи от Русия държава, даже не просто държава а световна сила. Дано някой ден и в България се намери такъв държавник ,а не вечните оакани демократични *** в парламента и на Дондуков 2.

24

Шoп

преди 10 години

До ВиирджинияТи нешо не си в рад.Какви 4-5 месеца срещу сърбия, на 20-тия ден капитулираха.А Грузия беше нападната по земя без обявяване на война, просто по путински ги ритнаха по кокалчето.

23

Анонимен

преди 10 години

НАЛИ НЕ СИ ПРАВИШ ИЛЮЗИИ, ЧОВЕЧЕ ОТСАМ ЧЕРНО МОРЕ, ЧЕ НА ПРАКТИКА РУСНАЦИТЕ ЩЕ НАХЛУЯТ ТОЧНО ОТКЪМ ЧЕРНО МОРЕ БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО(КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО ПРИСТИГНА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ С ВАСИЛ КОЛАРОВ ПО МОРЕ) И НАЛОЖИХА ЧЕРВЕНИЯ "ЗМЕЙ" В ТЕЗИ ЗЕМИ.СЕГА ЩЕ Е СЪЩОТО.НИЩО ЧУДНО ЛЕТУВАЩИТЕ ПО ЧЕРНО МОРЕ ПЪРВИ ДА "ПОСРЕЩНАТ" ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ.БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!

fallback