Снимка: архив, Reuters
fallback

Млад българин, който преди две години спаси от удавяне италианец, няма да бъде принуден да напусне Италия, защото е безработен, съобщиха днес местни медии.

През март 2011 година камион се преобръща поради свлачище и пада от 20 метра в река Крати в Козенца, град с около 70 хиляди жители, център на едноименната провинция в областта Калабрия.

Десетки са очевидците и всичките викат за помощ, но единствен българинът Борислав Александров Богданов, тогава 25-годишен, се хвърля в реката и успява да измъкне на сушата шофьора на камиона Джузепе Ди Турзио.

Oще по темата

Младежът е наречен "Ангелът спасител от Крати" и привлича вниманието на медиите. Получава и награда от кмета на Козенца.

Но скоро сам се нуждае от помощ, защото остава без работа. Обзема го отчаяние и той решава да напусне Италия, където пребивава вече седем години.

За него се застъпва движението "Граждански права", което му изплаща закъснелия наем и по този начин българинът е спасен да не остане на улицата. Председателят на движението Франко Корбели се обръща с молба към местен бизнесмен, който пожелал да остане анонимен, и Борислав започва работа.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

jabar

преди 10 години

tozi italianski sulio shofiora da vzeme da otdeli malko ot dohodite si za momcheto, a da ne se skatava, kato roditelite na onezi daveshti se deca,chiito spasiteli zaginaha.

13

....

преди 10 години

Евала така трябва да си помагат всички

12

Анонимен

преди 10 години

Нима тези, които ревете, че е ром, ако се окажете в подобна ситуация ще пуснете протегнатата ромска ръка, която ще ви спаси!?

fallback