Папа Йоан Павел II. Снимка: архив, Reuters

Нова стъпка беше направена към канонизирането за светец на Йоан Павел II, предаде Франс прес. На пленарно заседание Конгрегацията по въпросите на канонизацията призна второ чудо на покойния полски папа. Това означава, че Йоан Павел II би трябвало да е канонизиран до края на година. Церемонията може да се състои през декември.

Второто чудо, извършено от папа Йоан Павел II, е чудодейното изцеление на жена от Коста Рика вечерта след церемонията за обявяването му в блаженство на 1 май 2011 година.

Първото чудо, което позволи папа Йоан Павел II да бъде обявен за блажен, бе чудодейното изцеление на френска монахиня от болестта на Паркинсон.

Папа Франциск трябва да подпише указ, разрешаващ обявяването на папа Йоан Павел II за светец на Римокатолическата църква.

Според италианския в. "Стампа" предшественикът на Йоан Павел II - папа Йоан Двадесет и трети може също да бъде канонизиран за светец заедно с полския папа.

Папа Йоан Двадесет и трети беше наричан добрия папа и беше начело на Римокатолическата църква от 1958 г. до 1963 г. Мнозина правят сравнение между него и папа Франциск заради начина на общуване с поклонниците, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase