Снимка: БТА
fallback

Кметът на Истанбул Кадир Топбаш изрази готовност днес да се откаже от някои части от проекта за преустройство на площад "Таксим", от който тръгнаха протестите срещу премиера Реджеп Таип Ердоган, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА. 

Топбаш каза пред журналисти, че може да не бъде строен търговски център, нито хотел, нито жилищна сграда, а например "общински музей" или "изложбен център". "Със сигурност имаме недостатъци, но можем да решим всичко чрез диалог", каза още кметът.

Проектът за преустройство на площад "Таксим" предвижда унищожаване на парка Гези и 600-те дървета в него, за да бъде възстановена османска казарма, разрушена през 1940 г. Властите споменаха и за възможността там да се изгради търговски център или жилищна сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

до 27

преди 10 години

воплите на една майка: Сине, сине, повече ми прилича да са ти опънали халката в зандана, който се намираш. Нещо стана с теб, след грешката ми с онзи тъмния. Пази се сине, гълтай редовно жълтите хапчета.

27

batevale

преди 10 години

Тарикат ! Хората му казват ясно :"Не желаем никакви промени в парка!"...Явно на Балканите управниците са еднакво дебелоглави.

26

9667

преди 10 години

До 28 - Виждам, че търсиш материал да си направиш сутрешната си гаргара, но за съжаление не мога да ти помогна този път! Нощес споходих две от жените си и за тебе нищо не остана!

fallback