Снимка: Reuters
fallback

Във връзка с продължаващите протести в Турция, Българското Генерално консулство в Истанбул препоръчва на българските граждани, посещаващи града, да избягват района на площад „Таксим“, централните части на кварталите Бешикташ и Бейолу, както и местата, където се струпват много хора. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Към момента в Генералното консулство в Истанбул няма информация за пострадали български граждани по време на сблъсъците между протестиращите и полицията.

От министерството призовават българските граждани да не предприемат пътувания в засегнатите от наводненията части на Австрия, да следят съобщенията за актуалната обстановка по места и да следват указанията на местните власти. В българското посолство не са постъпили данни за засегнати български граждани до момента.

Засега над 100 пътища продължават да бъдат затворени вследствие на наводненията, между които главни пътни връзки като "В311", "В3" и голяма част от "В164".

Навсякъде в засегнатите райони има засилено участие на полицията, пожарните и военните сили, които оказват помощ на населението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Bbbbb

преди 10 години

До 14 - Летище Ататюрк е много далеч от Бешикташ. Освен това, "мостът" над Босфора не е един. Централната им гара също не е в Бешикташ, а в Есенлер. Чудя се някога ходил ли си изобщо в този град?

13

*

преди 10 години

И как по-точно да избегнем Бешикташ? За по-направо да минем през Съръ Топрак ли? И глвният път минава през Бешикташ и летище "Ататюрк" е в Бешикташ , а също така и Бююк отогар. А да, моста над Басфора също

12

mmm

преди 10 години

trebva da ima i takiva kato tia ot bg dnes ospokoihse 4e ima mnogo po zle ot men

fallback