Най-малко 60 души са ранени. Снимка: БТА

Най-малко 60 души са били ранени при катастрофа между 2 пътнически влака в югозападната част на щата Кънектикът. Петима от тях са пострадали тежко. От местната полиция съобщават,  че няма загинали. При сблъсъка в двата влака е имало около 250 пътници, съобщава Bulgaria ON Air.
 
Катастрофата е станала в пиковия час на движение, като е прекъснала влаковата линия между Ню Йорк и Бостън. Единият от влаковете е дерайлирал и се е ударил в насрещно движещата се композиция. Започнало е разследване за изясняване на причините за катастрофата. Властите съобщават, че не може да се говори за умишлено причиняване или терористичен акт.

Причинени са значителни щети и на няколко автомобила. Влакът ги е ударил, след като е дерайлирал.
 
В момента на катастрофата в експлоатация са били само два коловоза, тъй като останалите от Североизточния коридор за затворени за ремонтни дейности.

От медицинският център Bridgeport съобщават, че само един приетите пациенти е бил с тежки наранявания. Подобна е ситуацията и в болницата St. Vincent. „Хората са останали спокойни и не се е стигнало до паника“, се казва в изявление на полицията.

Пътниците, които са останали невредими, са продължали пътуването с автобуси, специално ангажирани от властите.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase