Българинът твърдял, че не знае за укриващите се в колата му нелегални имигранти. Снимка: архив, Reuters
fallback

Съдът в Сондрио - административен център на едноименната провинция в северната италианска област Ломбардия, произнесе присъда срещу българин за нарушаване на закона за имиграцията, съобщиха местни медии.

Българският гражданин на 31 години, чието име не се съобщава, е осъден на 2 години и 4 месеца лишаване от свобода и глоба от 36 хиляди евро, както и да заплати разноските по процеса и по престоя в затвора.

През октомври 2012 година той е бил задържан във Вал ди Киавена, община с 1120 жители на швейцарската граница, при опит да влезе в Швейцария с укрити в лекотоварен автомобил "Пежо Боксер" петима сирийци, които не притежавали документи. Те заявили, че крайната им цел е Германия, след като стигнали до Италия по море и били стоварени на пристанището Чивитавекия в провинция Рим на областта Лацио. Българинът твърдял, че не знае за укриващите се в колата му нелегални имигранти.

Служителите на финансовата полиция, които извършвали граничен и митнически контрол, предали сирийците на управлението на националната полиция в Сондрио и арестували българина, който останал в затвора до завършването на съдебния процес.

Съдията Карло Камназио постановил наказанието лишаване от свобода да бъде заменено със забрана за пребиваване на територията на провинция Сондрио, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

bg

преди 10 години

Shtom ne e znael zna4i vsi4ki obvinenia s/u nego trebva da budat sneti I policaite I sudiata trebva da mu se izvinat.(Strasburg).

3

bg

преди 10 години

*** v Bulgaria da si plashtat za prestoite v zatvorite.Aloooooo,prehod4iite,u4ete se ot italianskata zapadna demokracia.

2

bg

преди 10 години

Evropeiskiat Parlament e izdal narejdane do italianskoto pravitelstvo da ne se kazva imeto na bulgarina ot Harmanli ili Kumanovo.

fallback