Два часа е бил потушаван пожарът. Снимка: Reuters

Най-малко осем души са загинали при пожар в текстилна фабрика в столицата на Бангладеш Дака, съобщи ДПА, позовавайки  се на местни официални представители.

Сред загиналите са собственикът на фабриката и полицейски  служител. Шестима други са ранени.

Пожарът избухнал снощи на приземния етаж на фабриката, която се помещава в 11-етажна сграда.Потушаването на пожара е отнело два часа на огнеборците. Предполага се, че той е бил причинен от късо съединение, посочиха представители на противопожарната служба.

Още по темата

Огънят е избухнал в момент, когато фабриката е била  затворена. Води се разследване за установяване на причините за  инцидента.

Вчера множество текстилни фабрики в страната бяха затворени от съображения за сигурност, след като осеметажна сграда, в  която се помещаваха пет шивашки цеха, се срути на 24 април, отнемайки живота на стотици.

Две седмици след трагедията е потвърдена смъртта на  най-малко 803-ма души. 2437 души са били извадени живи изпод  развалините.

Спасителните екипи се опасяват, че броят на жертвите ще  продължи да нараства. Работата по претърсването на рухналата  сграда продължава, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase