Двамата предполагаеми атентатори в деня на взривовете. Снимка: Reuters
fallback

Бунтовниците от руския Северен Кавказ отрекоха днес да са замесени по какъвто и да било начин в атентата в Бостън по времена местния маратон в понеделник, при който бяха убити трима души, предаде Франс прес, като се позова на тяхно изявление в интернет.

Кавказките сепаратисти дадоха да се разбере, че "не провеждат военни операции срещу Съединените американски щати. Ние се борим само срещу Русия."

Изявлението от името на бунтовническото командване в размирната руска република Дагестан бе поместено на близкия до кавказките сепаратисти сайт kavkazcenter.com.

Заподозрени за атентата в Бостън са двама братя чеченци. Единият бе убит в престрелка с полицията, а другият - ранен и заловен.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

До безименен 51

преди 11 години

До Анонимен 51Изпитвам огромно желание да ти напълня устата!

47

стефан

преди 11 години

САЩ тепърва ще има да им сърбат попарата на тези терористи , "борци за свобода" те са тяхно дело. Каквото посееш това жънеш!!!!!!!

46

До 51.

преди 11 години

Руснаците са предупредили Американците през 2011, че Големият брат е радикалист , много вярващ и опасен . Бил е разпитван през 2011 от ФБР , но файла е бил затворен и не е разпитван или проследена дейноста му , за тези 6 меаеца , за които се води че е бил при баща си . Един агент от ФБР , обясни , че не били като в други страни , трябвало да отговаряш на критерии че си опасен , за да те преследват !

fallback