Снимка: Reuters, архив
fallback

Българин взриви бар в Испания, за да отмъсти на наелия заведението наш сънародник, съобщи в. "Ел Аделантадо де Сеговия", цитиран от "24 часа".

В резултат извършителят на деянието, назован с инициалите Й. С. Д., е с тежка черепна травма и мозъчен кръвоизлив. Той е в болница в критично състояние.

Всъщност българинът искал само да запали бар "Касино" в квартал "Мигеланес" на Сеговия. Заедно с поне един съучастник Й. С. Д. се промъкнал през прозореца на заведението, намиращо се на втория етаж на къща.

Нападателите залели бара с бензин. Единият излязъл навън. Вместо да изчака вдигането на бензиновите пари, нашенецът драснал клечката. В резултат барът се взривил.

Експлозията била толкова мощна, че сринала цяла стена от втория етаж на къщата. Изпотрошени били прозорците на съседните къщи. "Помислихме, че има атентат като в САЩ", споделила пред "Ел Аделантадо де Сеговия" жителка на "Мигеланес".

Преди седмица бар "Касино" бил нает от българския имигрант Борислав Руменов, живеещ в Мигеланес. Пред властите той заявил, че изобщо не познава пишман подпалвача. Полицията обаче подозира, че причината за атентата е вендета, породена от спорове между наши имигранти в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

Анонимен

преди 11 години

Не са ни само *** проблема, цялата ни нация е болна. То българската завист край няма. Отвсякъде ще ни изгонят и само ние сме си виновни.

117

РАШО

преди 11 години

Като идеш зад граница,и не си на ти с езика,първо гледат да ти вземат уважението,и ако успеят след това гледат да ти вземат страха да им бачкаш без мангизи на нашите ГАНЧОВЦИ.Дано ми се усмихне късметът да се отцепя някъде по на рахат от наште ,,ПАТРИОТИ'',че бая години минаха,и все съм по гръб.

116

БЪЛГАРИН

преди 11 години

От 15на години живея в държава с много малко Българи, голям кеф, просто всичко ми върви. Но колкото пъти съм помогнал на нашенци в беда тука, толкова пъти съм получавал нож в гърба или омраза за благодарност.

fallback