Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до Обама. Снимка: Reuters
fallback

Президентът Росен Плевнелиев и министърът на външните работи Марин Райков изпратиха съболезнователни писма до президента на САЩ Барак Обама по повод експлозиите в Бостън, при които загинаха трима души и над 140 бяха ранени.

„България остро осъжда тази безсмислена проява на насилие, която не може да бъде оправдана по никакъв начин. Преди по-малко от година българският народ позна ужаса от един подобен акт. Уверен съм, че виновниците ще бъдат заловени и наказани с цялата строгост на закона“, заявява в писмото си президентът Росен Плевнелиев.

Oще по темата

„В този труден за Съединените щати момент бих искал да изразя моите и на българския народ най-искрени съболезнования и съчувствие към семействата и близките на загиналите, както и пожелания за скорошно възстановяване на пострадалите“, се казва още в писмото на българския държавен глава.

„Българската страна изказва пълната си подкрепа и съпричастие към семействата на загиналите и изразява надежда за бързото възстановяване на пострадалите“, пише министър-председателят и външен министър Марин Райков в съболезнователната си телеграма.

„Уверени сме, че американската нация ще покаже отново своята сила и сплотеност в този труден момент. Нашата вяра е отправена и към това, че извършителите на това ужасно деяние, както и техните мотиви, ще бъдат разкрити максимално бързо“, пише премиерът Райков.

„Подобни актове нямат място в XXI век и те могат да бъдат единствено и само категорично осъдени“, се казва още в текста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 11 години

E, mnogo bolen narod pishe tuka

27

Анонимен

преди 11 години

"В този труден за Съединените щати момент бих искал да изразя моите и на българския народ най-искрени съболезнования"Да не би да има някакъв друг български народ за който аз да не знам.Откога този женчо говори от името на народа.

26

neuznavaem

преди 11 години

EIIIIIIIIIIII SAMO VAV SAW IMA BOMBI ; AVAV GERMANIA NIAMA ; KAKVA PROSTOTIA ; PAK ZA BALGARITE NIAMA KASMET DA VLEZNAT SVOBODNO VAV SAW

fallback