Бостън след експлозиите Снимка: БТА
fallback

Ръководителят на йорданска мюсюлманска салафистка групировка заяви, че "се радва да види ужаса в Америка" след бомбените експлозии в Бостън, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

"Американската кръв не е по-ценна от мюсюлманската кръв. Нека американците усетят страданието, което ние изтърпяхме от армиите им, които окупираха Ирак и Афганистан и убиват хората ни там", заяви Мохамад ал Чалаби, който бе осъден за свързан с Ал Кайда заговор за нападение на дипломатически мисии на САЩ и други западни страни в Йордания през 2003 г.

Oще по темата
Работещ в Йордания представител на силите за борба с тероризма в Близкия изток заяви, че експлозиите в Бостън "изглеждат като извършени от организирана групировка като Ал Каида", но не даде доказателства в подкрепа на твърдението си.

Йордански официален представител каза, че е усилена охраната на посолството  на САЩ в Аман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

157

Анонимен

преди 11 години

Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже! .....

156

dgdg

преди 11 години

До АНОНИМЕН ei tapuni amerikancite sa s evropeiska krav te sa evropeici kakto dqdo ti pra dqdoti i tn.

155

654

преди 11 години

това "християнска любов"ли е да те монополизират ,да плащаш огромни суми за ток,вода,..да ядеш некачествена храна,да се обличаш с дрехи от "втора употеба".да работиш за 300лв.на месец,родители да си изоставят децата ,защото нямат средства,здравеопазането на хората да е платено.Ако всичко изброено до тук наричате "ХРИСТИЯНСКА ЛЮБОВ"-благодаря за ЛЮБОВАТА ВИ!!!!

fallback